مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور به لزوم تشکیل هستههای مقاومت تاکید کرد و گفت: هر پایگاه باید هسته جهادی با رویکرد کمک به حاشیهنشینان داشته باشد و به این وسیله چتر بسیج دانشجویی را برای عموم مردم باز کنیم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد نیکروش، مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور در جمع اعضای شورای بسیج دانشجویی دانشگاههای زاهدان گفت: بسیج دانشجویی با فرمان مستقیم امام راحل بنا نهاده شد؛ اما این فرمان به یک نهاد خاص ابلاغ نشد بلکه امام از دانشجویان بسیجی خواستند که متشکل شوند.
نیک روش ادامه داد: امام در پیام ۲ آذر ۶۷ چکیده نگاههای خود را بیان میکند؛ آن هم در زمانی که تمام تجربه رهبری امت را دارند و چند ماه قبل از رحلت ایشان است.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به سخنان امام راحل و رهبر انقلاب دانشگاه را مبدأ تحولات دانست و بیان کرد: بسیج دانشجویی باید پرچمدار انقلاب اسلامی در دانشگاه باشد؛ باید در شعارهای انقلاب تدبر و تأمل کرد و اوامر امامین انقلاب را در بطن امور رقم زد؛ چرا که هر یک از شما مخاطبان امام هستید.
نیک روش به تشریح حوزه اثر بسیج دانشجویی پرداخت و افزود: برنامههای بسیج دانشجویی از کلان انقلاب تا دانشگاه را دربر میگیرد؛ زیرا اولا آحاد دانشجویان کسانی هستند که مقدرات انقلاب به دستان آنان خواهد افتاد و ثانیا محیط دانشگاه بعنوان یک محیط اثرگذار در جامعه شناخته میشود؛ در آشوبهای اخیر وقتی دانشجویان بسیجی با گفتگوی منطقی، فضا را کنترل کردند نتایج خوبی حاصل شد، اما فقط نباید به دانشگاه اکتفا کرد.
وی اذعان کرد: دفاع مقدس با تمام کمیها و نارساییها پیش رفت، اما منکر پشتیبانی نیستیم؛ زیرا میتواند ضریب کمیت و کیفیت برنامهها را بیشتر کند؛ کمیت بدون کیفیت هم نمیخواهیم البته برنامهای که دو نفر مخاطب داشته باشد قطعا در کیفیت هم مشکل دارد.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور با تأکید بر اثربخشی برنامههای بسیج دانشجویی اظهار داشت: ما به دنبال اثر بخشی هستیم نه آمار گرفتن بدون پشتوانه؛ ضریب تاثیر شما باید ابتدا در گروه و رشته شما باشد؛ آیا فکر کرده اید که نسبت رشته شما و انقلاب چیست؟!
نیکروش به لزوم تشکیل هستههای مقاومت اشاره و عنوان کرد: هستههای مقاومت راه غلبه بر نارساییها است؛ شبکه این هستهها ظرفیت عظیمی را با اتکا به دانشگاه برای انقلاب فراهم میکند؛ البته باید دانست که مقاومت مفهومی پیشرو و پویا است نه منفعل و ایستا؛ هر پایگاه باید هسته جهادی با رویکرد کمک به حاشیه نشینان داشته باشد و به این وسیله چتر بسیج دانشجویی را برای عموم مردم باز کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از ماموریتهای بسیج دانشجویی تربیت کادر تراز انقلاب است گفت: تربیت نیرو فقط در دورهها شکل نمیگیرد چنانچه در دوران دفاع مقدس افراد بسیاری تربیت شدند و کار میدانی بود که ما را به این هدف رساند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی کشور حوزه خدمات اجتماعی را دارای تاثیر فراوان برای انقلاب توصیف کرد و ابراز داشت: پرداختن ما به این بخش بخاطر رأی جمع کردن نیست؛ باید عاشق مردم بود و به کمک آنها رفت، زیرا ولی نعمت ما هستند.
نیک روش بر پیشروی تربیت و نقش آفرینی پا به پای هم تصریح کرد: محور نقش آفرینی شما عمومی، تخصصی یعنی در رشتههای خودتان و اختصاصی یعنی در استان خودتان است؛ کاری که شما برای شهرستانهای خود انجام میدهید در مناطق دیگر رخ نخواهد داد و استان اوج نقطه اثرگذاری شماست، اما کار شما باید عقبه علمی داشته باشد.
وی با اشاره راه اندازی مجموعه تحقیقاتی در کنار هر بسیج دانشجویی بیان کرد: مجمع ادوار هر بسیج دانشجویی میتوانند جمع شوند و مجموعههای تحقیقاتی را برپا کنند؛ در این صورت حمایت نیز میشوند، اما تا خودتان نخواهید این کار شدنی نیست.